Oplossen van storende emoties

Geef het lichaam energie, ruimte en voldoende rust
met yoga, Tai Chi Tao en klankschalen

Yoga en wat er mee bereikt kan worden

Door de drukte van alledag kan het lichaam vermoeid, strammer en min of meer verkrampt worden. Vooral emoties kunnen dit veroorzaken. Soms is iemand er niet eens van bewust. Het is dan net of alles trager gaat en moeizamer.

Alsof het lichaam steeds meer ergens in de knoop of in de war raakt. Het is dan tijd om aandacht voor zichzelf te hebben. Maar vooral ook aandacht voor het fysieke lichaam. We gebruiken in de yogales ook een klankschaal.

Mens in doolhof

Door de balans te herstellen tussen geestelijk bezig zijn en fysiek bezig te zijn, ervaart iemand vanzelf weer de harmonie in zichzelf en met alles wat er is. Via fysieke yoga oefeningen brengen wij de aandacht terug naar het eigen lichaam en vooral dichter bij zichzelf. Dat geeft direct Rust en meer Stilte in het hoofd. Vaak hoor ik dat men na de les heerlijk geslapen heeft en ook goed heeft kunnen doorslapen.

Zelfvertrouwen, ontwarren

Met onze eenvoudige en krachtige oefeningen, komt iemand makkelijk uit de knoop en gaat de lichaamsenergie weer stromen. De energiestroom kan als het ware weer vrij bewegen in het lichaam en dat wordt vaak direct ervaren. In het begin kan het wat weerstand en onwennigheid oproepen, maar al gauw voel iemand de energie weer stromen. Vaak is iemand dan ook fitter geworden en heeft meer energie. Al dat teveel aan energie moet afgevoerd worden, inderdaad naar de aarde. 

Zittende balansoefening

Yoga voorbeeld hoe je dat kan doen

1 Ga zitten op de grond. Zorg dat je vrij kunt bewegen en voel je beide zitbotten op de grond. Voel je ademhaling zonder oordeel.
2 Pak je voeten en til je benen op zoals dat voor jou goed voelt. Neem er de tijd daarvoor en blijf doorademen.
3 Zoek je evenwicht en blijf doorademen.
4 Probeer vanuit je zitbotten je rug op te tillen. Dus je borstkas (lees borstbeen) omhoog en ook iets vooruit. Verleng je achterhoofd in lijn met je rug.
5 Probeer ook je benen te strekken. Vooral je knieholten en hielen. Ga door en blijf doorademen! Kom na enkele minuten weer rustig terug.

Tai Chi Tao Qi Gong en wat je er mee kan bereiken

Tai Chi Tao is een meditatieve bewegingsvorm, waarin ademhaling en visualisatie een voorname rol spelen. De in slow-motion sierlijk uitgevoerde bewegingen zorgen voor een weldadige ontspanning voor lichaam en geest. Onnodige spanningen worden afgevoerd.

De energie-oefeningen brengen in combinatie met de juiste ademhaling en visualisatie lichaam en geest weer met elkaar in evenwicht. Door oefening kan de energie steeds meer vrijuit stromen in en om het lichaam, zodat lichaam en geest optimaal kunnen functioneren. Het stromen van de energie kan tijdens de eerste les al worden ervaren.

yin yang elements

Klankschalen en wat je er mee bereiken kan

Klankschalen 1

Voor onze gezondheid is noodzaak om tot rust te komen en te ontspannen zodat het lichaam zichzelf kan vernieuwen. Alles in ons lichaam, huid, orgaan, elke cel wordt steeds vernieuwd. Daar is goede eerlijke voeding voor nodig, maar ook de ruimte en de rust om het te laten gebeuren. Mensen voelen zich vaak verfrist en energiek na een gezonde nachtrust. Hoe dieper de rust, hoe te meer resultaat er is.
De klankschalen stimuleren een meditatieve staat van rust. Hierdoor gaat de energie in lichaam en geest stromen. Deze energie zuivert en vernieuwd. De lichaamscellen trillen harmonisch mee met de trillingen die uit de klankschaal komen, hoorbaar en niet hoorbare trillingen. Het geluid en trillingen zijn meestal wel voelbaar. De klanken zorgen met hun zachte trillingen voor harmonie in alle cellen.

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!