De schijf van Drie

Kies voor Balans tussen Fysiek, Spiritueel en rust

De schijf van Drie geeft de balans tussen Rust, Fysiek werk en Geestelijk zaken weer. Als je dat in een dag uitdrukt is dat dus 8 uur echte rust, 8 uur met fysieke bezig zijn en 8 uur met spirituele zaken bezig zijn!
Dat is waarschijnlijk voor veel mensen niet realistisch. Het kan volgens mij goed zijn om eens naar je dagindeling, je weekindeling, je maandindeling en je jaarindeling te kijken. Schrijf het op papier. Hoeveel uren heb je nodig aan slaap/rust om goed te kunnen functioneren?  Hoeveel uren heb je echt voor je privé? Wat is echt belangrijk?

De schijf van drie: rust, fysiek geestelijke actie

Als je nadenkt over je tijdsbesteding op een dag en de verdeling tussen rust, fysieke actie en spirituele zaken zijn er dan grote verschillen? Is er dan een andere planning mogelijk? Een optie kan zijn om de aangepaste tijdsverdeling in uw dagelijkse agenda's te zetten. Bij mij heeft dit na verloop van tijd steeds beter gewerkt. En nu gaat deze bewuste verdeling meestal vanzelf. Wat is jouw balans tussen werken, je privé en dat wat je graag echt wil.  

Breng De Balans in de Praktijk

In de komende les besteden wij extra aandacht aan Fysieke Actie, aan rust tussen de oefeningen en aan een meditatie moment. Dus het denken stil maken, rust in je hoofd. Prettig in je lichaam voelen. Doe je weer met ons mee?

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!