Gronden om meer in balans te komen

Veel mensen zitten in hun hoofd, denken te veel.  

Gronden om evenwichtiger met de alledaagse dingen om te gaan

Een plant kan goed groeien en zichzelf naar zijn aard ontwikkelen als het goed gegrond is. En goede voeding krijgt. 
Als je goed gegrond bent, dan ben je energetisch verbonden met de aarde. Hierdoor ben je beter in staat om met spanningen en emoties om te gaan. En je ontwikkelt een sterk bewustzijn van je lichaam. Je wordt gezonder. Dat wil je toch.

Veel mensen zitten in hun hoofd, denken te veel.  

Teveel denken
 • Warm hoofd, koud onderlichaam.
 • Pijn in lichaam, weinig gevoel.
 • Geeft weinig om eigen lichaam.
 • Schermt zichzelf af.
 • Heeft moeite zich open te stellen.
 • Minder goede communicatie met jezelf en met andere mensen.
 • Meer risico voor fysieke en psychische klachten.

Actief gronden, om weer in balans te komen en te blijven

Door onder andere, de dagelijkse drukte en te weinig rust, kunnen spanningen en energie in je lichaam ophopen. Het teveel aan energie moet afgevoerd worden, inderdaad naar de aarde. Gronden of aarden is jezelf met de aarde verbinden, de aarde energie toelaten en door je heen laten stromen. Heel fysiek dus. Yoga oefeningen, meditaties helpen je om tot rust en in je basis te komen en te blijven. Ook  Malvatherapie kan je uitstekend helpen.

Zittende balansoefening

Voorbeeld hoe je dat kan doen

1 Ga zitten op de grond. Zorg dat je vrij kunt bewegen en voel je beide zitbotten op de grond. Voel je ademhaling zonder oordeel.
2 Pak je voeten en til je benen op zoals dat voor jou goed voelt. Neem er de tijd daarvoor en blijf doorademen.
3 Zoek je evenwicht en blijf doorademen.
4 Probeer vanuit je zitbotten je rug op te tillen. Dus je borstkas (lees borstbeen) omhoog en ook iets vooruit. Verleng je achterhoofd in lijn met je rug.
5 Probeer ook je benen te strekken. Vooral je knieholten en hielen. Ga door en blijf doorademen! Kom na enkele minuten weer rustig terug.

Aarden vertraagt het verouderingsproces en beschermt je tegen de negatieve effecten van Elektro Magnetische Straling (EMF). Aarding stimuleert verrassend eenvoudig:

 • Je immuunsysteem
 • Je energieniveau
 • Rust in het hoofd
 • Je bloedsomloop
 • Je herstel na ziekte van operatie
 • Ontspanning van stressreductie

Eenvoudige aardingsoefening

Oefening :   Ga staan als een boom op de grond (mag ook zittend) en laat wortels uit je voeten groeien naar de kern van de aarde.
Zet je gewicht op je linkerbeen en ervaar het verschil met je andere voet. Houd je lichaam recht; dus niet teveel buigen; net als een boom. Probeer rustig door te ademen en adem de rode aarde energie in door je voet (alsof dat kan).
Kom langzaam terug naar het midden en voel je voorvoet op 2 punten en je hielen op de grond op 2 punten. Breng je gewicht naar je rechterbeen en probeer hierbij rustig door te ademen en adem de rode aarde energie in door je voet. Voel.
Adem rode aardkleur in je voeten en laat die door je voeten en benen circuleren. Klop met je handen op je voeten en benen. Span en ontspan je voeten. Visualiseer de zon (hoger zelf) onder je voeten.

Oefening :   Ga in de muishouding, kindhouding liggen gedurende minimaal 5 minuten. In deze houding kun je onnodige overspannen in je lichaam loslaten. Doordat je met je voorhoofd op de grond ligt en met zitbotten zoveel mogelijk op je hielen, kan ook je rug goed ontspannen. Helpt vaak tegen (onder) rugpijn.

Oefening :   Ga wandelen in de buitenlucht. Hetzij in de buurt waar je woont of bent. In het bos van strand. Als het kan een uur. Rustig op een bankje voor je huis helpt ook. Of naar keuze op een bankje achter je huis of je balkon.

Klankschalen en wat je er mee kunt bereiken

Voor onze gezondheid is noodzakelijk om tot rust te komen en te ontspannen zodat je lichaam zichzelf kan vernieuwen. Alles in ons lichaam, huid, orgaan, elke cel wordt steeds vernieuwd. Daar is een goede eerlijke voeding voor nodig, maar ook de ruimte en rust om het te laten gebeuren. Mensen zich vaak verfrist en energiek na een gezonde nachtrust. Hoe dieper de rust, hoe te meer resultaat er is.
De klankschalen stimuleren een meditatieve staat van rust. Hierdoor gaat de energie in lichaam en geest stromen. Deze energie zuivert en vernieuwd. Je lichaamscellen trillen harmonisch mee met de trillingen die uit de klankschaal komen, hoorbaar en niet hoorbare trillingen. Het geluid en trillingen zijn meestal wel voelbaar.De klanken zorgen met hun zachte trillingen voor harmonie in alle cellen.

Klankschalen 1

Dagelijks aarden voor je gezondheid

Als je goed gegrond bent, dan ben je energetisch verbonden met de aarde. Hierdoor ben je beter in staat om met de dagelijkse spanningen en emoties om te gaan. En je ontwikkelt een sterk bewustzijn van je lichaam. Je wordt gezonder. Dat wil je toch.

Testimonial. Wat vind je van ons?
Wat is je ervaring met ons?
Wat vind je het beste of het leukste?
Zou je ons aanbevelen? En waarom?

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!