Laat iedereen vrij zichzelf te zijn

Mensen vrijlaten is goed

Je hoort veel over vrijheid en iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Vaak is dat niet waar. Daarom vind ik de intentie om elk mens vrij te laten zo belangrijk, dat je mag zijn zoals je bent.

Groep vrije mensen

Geef jezelf en de ander ruimte

De meeste mensen kijken anders tegen de wereld aan dan jijzelf. Laat de gedachte los dat jouw manieren en inzichten de enige goede zijn. Zou jij je echt beter voelen als iedereen zich zou gedragen zoals jij, of zoals jij zou willen? En helaas sluiten sommige gedachten niet aan bij de realiteit. Het lijkt mij verstandig je gedachten eerst te checken met de realiteit, voordat je er iets mee doet. Het is makkelijk om toe te geven aan de drang om mensen te veranderen, te manipuleren of te dwingen. Veel moeilijker is het om juist te genieten van de natuurlijke verschillen tussen mensen. Want hoe kun je genieten van mensen die precies het tegenovergestelde denken en doen als jij?

Gun jezelf de tijd om te observeren, alles gewoon te laten gaan. Bijvoorbeeld op een terras, in een winkel bij het boodschappen doen of gewoon thuis. En als het uitkomt, stel vragen, wees nieuwsgierig en probeer te begrijpen. Hierdoor kan jijzelf en de ander groeien in bewustzijn en vertrouwen.

Ken en blijf bij jezelf.

Dat is mijzelf ook vele malen verteld en het is hard werken. En investeren. Onderzoek dagelijks waarop je reageert. Overdenk of mediteer hierover. Of vraag eens aan de mensen om je heen hoe zij daarover denken of voelen.

Durf tevreden te zijn.

Het is verleidelijk om altijd meer te willen, om meer te hebben. Je zoekt het dan buiten jezelf. En als je dat dan "meer" krijgt voldoet het niet. Klopt, het zit in jezelf.

Wees jezelf

Probeer niet te oordelen, wacht enkele tellen na uitademing.
Wanneer je anderen veroordeelt, dan veroordeel je eigenlijk een stukje van jezelf. Vaak veroordelen we namelijk in anderen die eigenschappen die we in onszelf zo haten. Eigenschappen die bij jezelf horen. Klopt het?


Stop met vragen om goedkeuring, je bent goed zoals je bent.
Ieder mens wil graag goedkeuring ontvangen. Maar dan zoek je het weer buiten jezelf. Heb je alles zo goed mogelijk gedaan als je wilde? Binnen redelijke, menselijke mogelijkheden? Klaar dan: genoeg is genoeg.

Voel je dankbaar
Kijk naar je dagelijkse leven. Wees bewuster: hoe lang "mag" je nog samen met je geliefde mensen samen eten, dingen doen. Of nog "werken" of "niet werken"? Door je dagelijks dankbaar te voelen kom en blijf je dichter bij wie je bent.

Wees flexibel, maar denk wel om je eigen grenzen, je eigen normen en je eigen waarden.

Toon ne hart om lief te hebben

Open je hart en hou van jezelf.
Geef je liefde niet weg, maar laat liefde door jou heen stromen. Open je hart voor alle mensen, durf liefde te ontvangen en durf het te delen.

Je hart heeft het vermogen om lief te hebben
Verwerk wat je meemaakt op een dag. Accepteer dat en laat los
Je kunt het toch niet meer veranderen.

Onderken de stroom van het leven; let op! en ga mee met de stroom. 
En geniet!  Leef niet in je hoofd, maar voel in je fysieke lichaam wat het je allemaal doet. Je lichaam liegt niet. Neem het serieus. Je bent een geweldig mens, dus blijf dicht bij wie je bent. Dat maakt je leven makkelijker en gelukkiger.

Je bent om van te houden, zonder voorwaarden.

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!