Hergeboorte van een klankschaal

De klankschalen stimuleren een meditatieve staat van rust. 
Hierdoor gaat de energie in lichaam en geest stromen.

Waar gebeurd verhaal over een hergeboorte van een klankschaal

Ongeveer 10 jaar geleden (2009), kochten Carry en ikzelf (Marchal) per toeval een klankschaal, omdat wij de klank zo mooi vonden. Wij waren wel voorzichtig met de klankschaal, maar deze viel toch een keer onverwacht uit mijn handen op de grond. Er zat een grote barst  in en de klankschaal klonk echt niet meer goed. Wij waren de klankschaal wat vergeten en gebruikten deze als decoratieschaal.

Totdat wij vorige week 1 maart 2019 een opleiding bij Hilda Postema uit Lelystad volgden, om een klankbad met klankschalen te leren geven. Dat was schrikken, omdat het omgaan met klankschalen totaal niet leek op de “concerten” die wij eerder hadden meegemaakt.
De klankschaal heeft verstilling als opdracht, terugkeren naar binnen, naar je kern, harmonisch helen van lichaam en geest. Liefde.

klankschaal met barst
klankschaal geboorte

De schaal die wij als decoratie gebruikten was dus gevallen en vertoonde een lelijke barst en klonk niet meer goed. Hilda verwees ons naar Ton Akkermans in Soest, één van de weinige mensen in Europa die een klankschaal kan restaureren en ook zelf klankschalen maakt. En het verhaal achter een klankschaal kan lezen en voelen.
Ton vertelde dat de schaal niet zomaar was gevallen en dat hij de klankschaal kon restaureren, omdat hij smid is. Het blijkt een oude geboorteschaal te zijn, gemaakt voor een geboorte van een kind. Gemaakt waarschijnlijk door een vrouw zoals dat vroeger gebruikelijk was. Omdat de klankschaal dun is moet het een geweldige vakvrouw zijn geweest. Ton Akkermans vertelt met passie over de klankschaal en heeft er een boek over geschreven "Het witte veld, zeven tonen van de stilte".

Ook als de klankschaal niet aangetikt wordt, gaat er een voelbare harmoniserende werking vanuit.

Deze klankschaal die in mijn “schoot” viel, heeft de bezielde opdracht om de mannelijke energieën die vervreemd zijn van het hart, terug te brengen naar het hart en het hart te openen. NB: Dit is vermoedelijke reden van de ongelukkige val van de klankschaal.
De intentie van de klankschaal voor vrouwen is het verwerken van de trauma’s, die veroorzaakt zijn door mannelijke energieën en te verstillen, dus naar binnen keren, naar je kern, helen. Liefde.
Doordat de schaal “gevallen” was en door Ton Akkermans gerestaureerd is, krijgt de klankschaal haar functie weer terug. . En dat kun je horen en voelen.Symbolisch zijn wij samen met deze geboorteschaal opnieuw geboren.

Mis nooit meer een nieuw bericht, concert, Online les, buitenles!

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!