Toelichting Energetische Therapie

Energetische Therapie  en Malva Therapie 

Toelichting Energetische Therapie

Energetische Therapie richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens.

Energetische therapie werd in oeroude tradities al toegepast. Denk hierbij aan de Chinese en Ayurvedische Geneeswijzen. Het werken met energiebanen (meridianen), acupunctuur, energiecentra (chakra’s) en de natuurelementen zijn in het "Oosten" al lang en duidelijk geaccepteerd. Het overeenkomstige aspect in het geheel is energie. Energetische therapie is een holistische behandelvorm en richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee.

Energetische therapie gaat ervan uit dat mensen ziek worden als hun lichamelijke of geestelijke toestand van evenwicht in mindere of meerdere mate langdurig is verstoord. Chronische ziekten ontstaan wanneer het zelfgenezend vermogen van de mens niet meer in staat is om op eigen kracht een nieuw evenwicht te creëren. Het zelfgenezend vermogen wordt in de energetische therapie gezien als een vitale levenskracht, een natuurlijke neiging naar gezondheid en een vermogen tot zelfhandhaving. Onze energetisch therapeut kan deze levenskracht stimuleren.

De energetische behandeling

De energetisch therapeut kan desgewenst energie toevoegen of afvoeren in het energieveld, de energiecentra en –banen. Hiermee worden blokkades opgeheven en de energiestroom hersteld, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt versterkt. Onze energetisch therapeut kan de cliënt helpen om een bewustzijnsverandering op gang te brengen, zodat het herstel beklijft. Het hele proces is erop gebaseerd dat de cliënt weer in zijn kracht komt te staan en weer de regie kan (her)nemen over zijn eigen leven.
Voor meer informatie over energetische therapie kunt u terecht bij Stichting Energetische Therapie

Vergoeding is afhankelijk van je afgesloten verzekeringspakket. 
Klik de button voor het overzicht van aangesloten zorgverzekeraars.

Toelichting Malva Therapie

Malvatherapie is geschikt voor jong en oud. Malva Therapie heeft een genezende en een pijnstillende/ verzachtende werking. En Malva Therapie heeft ook een preventief effect. Malva therapie werkt aanvullend of ondersteunend en vervangt geen reguliere arts of reguliere therapie.Daarom verwijzen wij zo nodig terug naar de huisarts. 

Malva Therapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken. Het bestaat uit vele unieke behandelmethoden, waardoor een klacht op meerdere niveau's behandeld kan worden. Voor veel aandoeningen zijn er gestandaardiseerde behandelingen op basis van het zelf genezend vermogen en het verminderen van de symptoom of klacht. Als je kiest voor Malvatherapie dan is dat een bewuste keuze om zelf mee te willen werken aan je gezondheid.

Holistische benadering
Een klacht, ziekte, probleem of ongemak wordt op verschillende manieren bekeken. Er wordt gekeken naar je lichaam, je geest en de ziel die je bent. Door deze benadering kun je beter begrijpen waarom er iets gebeurt in je leven

Direct werkzaam
Malva Therapie Is Voelbaar Anders. Veel mensen merken direct dat een behandeling werkt omdat je de energie door je lichaam voelt stromen. Je kan ook direct veel meer rust ervaren en je beter in balans voelen

Malva Therapie geeft behandelingen op het gebied van.

 • Chakratherapie
 • Auratherapie
 • Meridiaanbehandelingen
 • Energetische Massages
 • Lichaamsgerichte Massages 
 • Ethermassages
 • Magnetiserende behandelingen
 • Haptonomische behandelingen
 • Lichttherapie
 • Kleurentherapie
 • Regressietherapie
 • Reiniging van lichaam en geest
 • Zielkundige behandelingen

Ankhbehandelingen en Kosmische schijfbehandelingen

Uniek aan Malvatherapie zijn de Ankhbehandelingen en Kosmische schijfbehandelingen. De Ankh is een theapeutisch instrument. Veelal bekend uit de Egyptische periode. Maar het kent een veel langere historie en nog belangrijker: het heft een eigen bewustzijn. Wij kunnen de Ankh inzetten bij hardnekkige klachten. De genezing kan vlotter verlopen en je kunt sneller bewuster worden.

Naast de Ankh kan ook de Kosmische Schijf gebruikt worden. Dit therapeutisch instrument kan ingezet worden voor regressietherapie waarbij je terug gevoerd wordt naar jezelf. En dan wordt de klacht of het probleem vanuit de ziel aangepakt met een langdurig resultaat.

De Ankh en de Kosmische Schijf kunnen werken bij pijnbestrijding, het activeren of reduceren van energiestromen en om veranderingsprocessen op gang brengen en versterken.

2 benige Ankh

Bel 072 506 48 20 / 06 460 77 941

Liever WhatsApp? 
1 Open WhatsApp.  2 Voeg +31 6 46077941 toe.  3 Vernieuw de contactenlijst.  4 Start het gesprek met een vraag.

Ben je tevreden over ons? wil je ons dan een recensie geven? klik dan hier.
Bron: Praktijk de Balans, bijgewerkt 11 november 2020