Menu
Assign a 'primary' menu

De Kracht van eenvoud

afbeelding van de melkweg

De Kracht van eenvoud

Natuurwetten zijn eenvoudig maar mogen niet overtreden worden, daardoor wordt de natuurlijke kosmische orde gewaarborgd.

Kosmos betekent in feite 'eenvoud'.

De kosmos lijkt ingewikkeld, maar is het in feite niet. Alles wat groot en compact is bestaat in feite uit kleine deeltjes. Alles in de natuur en kosmos is een veelvoud van eenvoud. Elk klein deeltje is weer opgebouwd uit meerdere kleine deeltjes: energie. In iets eenvoudigs schuilt heel veel krachten en superintelligentie.
Gun jezelf de tijd om te observeren, alles gewoon te laten gaan. Bijvoorbeeld op een terras, in een winkel bij het boodschappen doen of gewoon thuis. 

En als het uitkomt, stel eenvoudige vragen, wees vooral nieuwsgierig en probeer te begrijpen. Hierdoor kan jijzelf en de ander groeien in bewustzijn, liefde en vertrouwen.

Melkweg

Als een mens handelt of juist niet handelt

Een menselijke handeling kan opgedeeld worden in vele mogelijkheden. Alles, tot in de kleinste onderdeeltjes. Vooral voor je gezondheid. Veel mensen ontdekken dat hun lichaam uit meer bestaat dan alleen maar longen en spieren. Mensen met beperkte mogelijkheden, zwakheid, slechte conditie kunnen hun conditie verbeteren natuurlijk met enige inspanning en discipline. Daarmee kun je je longen en spieren verbeteren. In de reguliere kringen zal men zeggen dat dit niet kan omdat ze niet weten wat energie is en kan doen. Wordt nieuwsgierig en ga op onderzoek (Yoga, tai chi qi gong)

Gelukkige baby

Een goed voorbeeld is een baby. Als een baby je vinger met zijn vuistje vasthoudt, dan krijg je die vinger moeilijk weer los. Je voelt een niet aangespannen kracht. De baby heeft nog geen goed ontwikkelde spieren en heeft nog nooit met gewichten gewerkt. Waar komt die stevige maar zachte kracht dan vandaan? 

Van de kosmische krachten,oer-energie. Bij het groter worden van het kind wordt de oer-energie teniet gedaan door conditionering, vervreemding en rationaliteit. Je kunt de oer-energie weer terug krijgen. Het is een beperkte zienswijze om te denken dat gezondheid en welzijn alleen maar kan worden bereikt door middel van inspanning, loopband, hometrainer en gewichten.

Er kan niet met eenvoud gemanipuleerd worden.

Anders was het allang gedaan. Het zijn juist eenvoudige bewegingen die het lichaam vitaliteit en bezieling geven. Als je uitgaat van vriendelijkheid voor jezelf kies dan voor "leven" in plaats van "overleven". Je gaat dan andere normen en waarden aanleggen, die van je zelf zijn. Alleen is dat voor sommige mensen in het begin moeilijk te begrijpen. Dat komt vooral door de fitnesscultus, rationaliteit, ontkennen van je eigen gevoel en het denken in sporttermen, supplementen en medicijnen. Men zit daarin dan gevangen. Maar er zijn andere wegen en dat merken mensen op de yogalessen en meditaties. Wees nieuwsgierig en onderzoek of het jou voedt en jou goed doet.

Wat houd je tegen om te investeren in eenvoud? Meer ontspanning te ervaren en meer charisma? Aantrekkelijker worden en een beter gevoel te krijgen?

Betere houding oefenen

Zorg voor een goede ademhaling.
Vaak adem je meer in dan je vaak weet of bewust bent. Adem prana of leven brengende energie in! Het laat je energie stromen en verbindt je binnenwereld met de buitenwereld. De inademing geeft je kracht, zuurstof en prana en je uitademing zorgt ervoor dat je zware energie los kan laten. Zo eenvoudig kan het zijn. Het kan heel interessant zijn als je zorgvuldiger gaat ademen. met aandacht

OefeningAdem met aandacht vertrouwen in en angst uit. Wat gebeurt er fysiek in je lichaam? 
Attentie, als je in een drukke omgeving bent, blijft doorademen. Dit gaat allemaal vanzelf als je rustig ademhaalt, Je hoeft het alleen te laten gaan. Een zorgvuldige ademhaling met aandacht zal je hierdoor extra gelukkig maken.

OefeningBeweeg bewust en heel langzaam een arm en ervaar wat er fysiek gebeurt. Voelt het zwaar? Of juist licht? Hoe gaat je ademhaling? Kun je hier iets mee?   Tip: bespreek en oefen dit eens met je leraar of lerares.

Overdenken