Omarm het leven, beweeg mee

Zonsopkomst, teken van Hoop

De kosmos bruist van het leven

Kijk eens in de schemering van de avond naar de lucht. Als je even de tijd neemt, zie je sterren, een stukje kosmos. In die stilte kun je de kosmos voelen. Gek idee dat je tegen het verleden aankijkt, toch?

Wat kies je?

Het komt veel voor, dat iemand wel hier op aarde leeft, maar zich eigenlijk niet thuis voelt op aarde. Het kan zijn dat de verbinding met zijn of haar eigen bron er dan even niet is. Dit is vaak fysiek waarneembaar.

Wat kies je?

Niet kiezen is ook een keuze. Dan kan het zijn, dat iemand van alles "overkomt" en daarvoor niet gekozen heeft. Toeval?

Omarm het leven de kosmos  bru ist van het leven

Gelukkig: je eigen lichaam helpt je.

Je eigen prachtige lichaam heeft een eigen taal. De kunst is om die eigen taal (weer) te verstaan, en erop te vertrouwen.
Zie bijvoorbeeld je spierweefsel. Dit wordt gevoed via het bloed en allerlei prikkels. In rust of bij ontspanning is de doorbloeding optimaal en worden voedingstoffen optimaal toegevoerd en afvalstoffen optimaal afgevoerd. De homeostase is optimaal.

Bij "ongewone spanning" of "bedreiging" of "iets wat niet klopt" reageert het weefsel direct! Bijvoorbeeld het verkrampt. Dit is vaak wel voelbaar. Dan is de vraag "hoe reageer je hierop". Iemand kan het negeren of actie ondernemen.

Glimlachende vrouw

Dit werkt vaak ook bij het stellen van vragen. Als je een vraagt stelt en niet direct van alles invult vanuit denken, geeft je lichaam antwoord. 
Bijvoorbeeld door te ontspannen. Ontspanning betekent Ja. Bij belangrijke vragen kun je die vraag herhalen over een aantal uren of dagen

Accepteer dat wat op je pad komt

Dat klinkt gemakkelijk, maar breng het maar eens in de praktijk! Omarm het leven en zie wat er met je gebeurt als je geconfronteerd wordt met je emoties. Laat je ze zien of zet je een masker op "niets aan de hand, alles onder controle"? Je mag er zijn en je gevoel en je emoties ook.

Omarm eens jezelf, gek of voelt het wel goed? Geef je emoties a.u.b. de ruimte,het siert je, maak je mooi. Ja, het vraagt soms moed om emoties te laten zien bij ziekte, sterven. Maar ook toelaten van vreugde, succes, geld, liefde.

En niet in de laatste plaats. Wat heb je echt nodig?

Omarm het leven, beweeg met ons mee.

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!