Er was eens een Koning

Alles gaat voorbij

Er was eens een koning..

De tocht naar de kluizenaar was inderdaad zwaar en het leger moest ook overvallers verdrijven maar zij kwamen uiteindelijk in de bergen. Maar toen gebeurde het. Het pad werd steeds smaller en zij konden alleen nog maar te voet de berg op naar de kluizenaar. Toen weigerden en durfden ook de dragers niet verder de heilige berg op te gaan. De koning moest alleen  verder berg op.

Hij vond echter niets. Er was niemand. Hij keek om zich heen en zag alleen een sobere slaapplaats en verder niets.De plek was leeg.
"Zoekt u mij", hoorde hij een stem achter hem zeggen. "Ja", zei de koning, "u heeft iets wat ik niet heb en niet kan kopen." De kluizenaar lachte en zei dat hij al zijn bezittingen al gezien had. Zijn slaapplaats. en verder was er niets.
"Er moet toch iets zijn?" zei de koning. Was zijn zware reis dan voor niets geweest?

"Er is toch iets wat u niet heeft, ik schenk het u", zei de kluizenaar. En hij haalde een ring van zijn vinger. De kluizenaar vertelde dat er iets bijzonders met ring was. Het was niet zomaar een zegelring. De zegelring zag er gewoon uit.
De ring kon aan 2 kanten open. Er stonden 2 kleine afbeeldingen op.

"Hier ziet u een doodskopje", vertelde de kluizenaar. Als u daar 'zo en zo' op drukt, gaat de ring open en dan ziet u vanzelf wat er gebeurt. Maar daar mag u uitsluitend op drukken als u het helemaal niet meer ziet zitten van de ellende. Dus als u ten einde raad bent.

Antique zilveren zegelring

"Aan de andere kant van de ring ziet u een zonnetje", vertelde de kluizenaar. Als u daar 'zo en zo' op drukt, gaat de ring open. U ziet dan vanzelf wat er gebeurt. Maar daar mag u uitsluitend op drukken als u het helemaal niet meer ziet zitten van geluk Dus als u ten einde raad bent, De koning was verbaasd en bedankte de kluizenaar.De kluizenaar hoefde niets te hebben. De koning ging terug de berg af; naar huis!

Mis nooit meer een nieuw bericht, concert, Online les, buitenles!

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!