Er was eens een Koning 

Alles gaat voorbij

Er was eens een koning..

En toen gebeurde het. Toen de koning van de berg afging kwam hij een een soldaat tegen. De soldaat vertelde aan de koning wat er was gebeurd toen de koning de berg op ging,

De jaloerse buurlanden waren zijn koninkrijk binnen gevallen en plunderde en roofde er op los. De buurlanden hadden van zijn zonen gehoord dat de koning weg was en lang weg zou blijven. De buurlanden vonden dat een goed moment om bezit te nemen van het koninkrijk en de koning te gaan vermoorden.
de soldaat vertelde dat hij had gehoord dat zijn zonen waren overgelopen naar de vijandige buurlanden. En dat zijn vrouwen waren geroofd, verkracht en vermoord. de koning schrok enorm!

"Kom mee" zei de soldaat, "ik weet hoe u veilig langs de plunderende soldaten kunt komen". Maar het was te laat. De koning vluchtte een bergpas in. Maar deze liep dood bij een ravijn."Verstop u", zei de soldaat, "ik zal voor u vechten".

De vijand was echt te sterk en zochten en riepen naar de koning. De koning dacht dat hij alles kwijt was en sprong in het ravijn. "Hij springt in het ravijn, hij is dood" zei de vijandige soldaten. En gingen na nog enig zoeken naar de koning weg.

En toen gebeurde het dat de koning bij kennis kwam en zag dat hij aan tak hing. Bungelend in het ravijn.Boven de vijand en onder hem het ravijn. Hij herinnerde zich de ring. En drukte ten einde raad zo en zo op het doodskopje. De ring sprong open. En hij zag een tekst "Alles gaat voorbij". 

Antique zilveren zegelring
Koninkrijka

En toen gebeurde het. Hij hoorde stemmen die zeiden dat zij het lichaam van de koning niet in het ravijn hadden gevonden. Zij zochten de koning en keken over de rand van het ravijn. Blij zagen zij de koning hangen en trokken met een touw en man met paard de koning uit het ravijn.Er klonk gejuich en er kwamen steeds meer soldaten en zij hergroepeerden zich."De koning leeft", riepen zij. En al gauw ging dit gerucht door het hele land. Hierop kregen al zijn soldaten en onderdanen weer moed en zij vochten net zo lang totdat de jaloerse vijanden was verslagen. Op weg naar huis hoorde hij dat zijn zonen niet waren over gelopen en dapper hadden gevochten. Trouwe soldaten hadden zijn vrouwen en dochters in veiligheid gebracht en waren ongeschonden. Tijd voor een feest.

En toen gebeurde het. Er werd een wéék lang  feest gevierd.iedereen was super gelukkig. Zijn vrouwen, zonen en dochters konden hun geluk en liefde voor de koning niet op. Waar de koning ook maar gezien werd zongen zij hem toe. En toen gebeurde het dat dit alle de koning teveel werd. En hij vluchtte een toren in. Ten einde raad drukte hij zo en zo op het zonnetje van de ring. De ring sprong open. En hij zag een tekst "Alles gaat voorbij". De koning ging terug naar het feest. Einde.

Mis nooit meer een nieuw bericht, concert, Online les, buitenles!

Related Posts

Marchal van Straten

02/07/2021

Waarom zou je ontspannen?

Marchal van Straten

02/01/2021

In je kracht

Marchal van Straten

01/24/2021

Gezonde spijsvertering

Marchal van Straten

01/17/2021

Frustraties positief gebruiken

Subscribe now to get the latest updates!